اشتباهاتی که مدیر ساختمان ممکن است انجام دهد :

طبق ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمان ها، مدیر ساختمان که از سوی مالکان برای اداره امور مجموعه ساختمان از جمله جمع آوری شارژ ساختمان انتخاب می شود و کتبا یا عملا این مسئولیت را می پذیرد، به واسطه پذیرش مسئولیت به صورت ضمنی یا طی صورتجلسه، مسئولیت مدیریت ساختمان و جمع آوری شارژ ساختمان را قبول نموده و قانونا مسئول امور ساختمان می گردد. از جمله اشتباهاتی که ممکن است مدیر ساختمان مرتکب شود :

    ۱نداشتن صورتجلسه مدیریت ساختمان

به موجب ماده ۱۲ آئین نامه، کلیه تصمیمات مجمع عمومی شرکاء باید در صورتجلسه نوشته شده و بوسیله مدیر یا مدیران نگهداری گردد. بنابراین تمامی صورتجلسات مجامع عمومی باید حفظ و در مواقع لزوم به مبادی ذیربط ارائه و استناد شود، زیرا این صورتجلسات به امضای کلیه حاضرین رسیده و مفاد آنها از مهمترین مدارک قابل استناد در برابر مالکین، مدیران، ‌اشخاص ثالث، مراجع ثبتی، مراجع قضائی و اداری است. بدیهی است کلیه صورتجلسات و مدارک ساختمان با تغییر مدیر یا مدیران، به مدیر یا مدیران بعدی ساختمان، می بایست تحویل گردد. یکی از مهم ترین صورتجلسات جلسه انتخاب مدیر ساختمان یا مدیران ساختمان می باشد. در مجموع این صورتجلسات باید همیشه حفظ و نگهداری شود و از مهمترین وظایف مدیر می باشد. شما در سامانه آپارتمان ماها می توانید کلیه صورتجلسات ساختمان خود را ثبت، امضا و به اطلاع عموم برسانید.

    ۲نداشتن بیمه مدیر ساختمان

طبق ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمان ها، مدیری که اقدام به بیمه مدیر ساختمان ننماید، مسئول جبران خسارات وارده به مالکان یا ساکنان می باشد؛ این مسئولیت اگر چه از نوع کیفری نیست یعنی مجازات ندارد ولی این حق را برای مالکان ایجاد می کند که علیه او به دادگستری مراجعه و خسارت هایی که در اثر آتش سوزی به مال یا جان آنها وارد شده است را مطالبه کند. البته اگر خسارات وارده تا پنج میلیون تومان باشد، مرجع صلاحیتدار برای رسیدگی به مطالبه خسارت، شورای حل اختلاف خواهد بود. به هر حال ساکنان مجموعه آپارتمانی می توانند از مدیری که در بیمه کردن ساختمان کوتاهی و آن ساختمان را بیمه نکرده است خسارت دریافت کنند. در صورتی که عضو ماها باشید می توانید از تخفیفات ویژه بیمه ای برخوردار شوید.

 بیمه مدیر ساختمان

بدنبال بروز خسارات متعدد و محکومیت مدیران ساختمان بیمه نامه مسئولیت مدیر/ هیئت مدیره ساختمان توسط شرکت بیمه طرف قرارداد ماها ارائه گردید. این بیمه نامه مسئولیت بیمه گذار را در قبال ساکنین واشخاص ثالث در قبال حوادث موضوع بیمه و تا حدود تعهدات مندرج در بیمه نامه می نماید. موضوع بیمه نامه عبارت است از بیمه مسئولیت بیمه گذار در قبال ساکنین واشخاص ثالث . بدین معنی که چنانچه در نتیجه استفاده از :

  • آسانسور
  • استخر و سونا
  • پارکینگ ساختمان
  • آتش سوزی در مشاعات
  • دربکارگیری نظافتچی و سرایدار
  • سقوط اشیاء در محوطه ساختمان واطراف ساختمان
  • ایجاد خسارت به ساختمان های مجاور ناشی از آتش سوزی، ترکیدگی لوله آب، نشت و ریزش چاه، خسارتی وارد آید

بیمه گر پس از احراز مسئولیت بیمه گذار ودر صورت لزوم طبق رای مراجع قضایی نسبت به پرداخت خسارت اقدام می نماید.

    ۳نداشتن بیمه آتش سوزی ساختمان

طبق ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمان ها، مدیر ساختمان که از سوی مالکان برای اداره امور مجموعه ساختمان انتخاب می شود و کتبا یا عملا این مسئولیت را می پذیرد، مسئولیت دارد کل ساختمان را در مقابل حادثه آتش سوزی نزد یکی از شرکت های بیمه گر، بیمه کند.

    ۴نداشتن قرار تعمیر و نگهداری

حفظ و اداره ساختمان عنوان کلی وظایف مدیر یا هیات مدیره است، به عبارتی تمام اقدامات و مساعی مدیر یا مدیران صرفاً جهت حفظ ساختمان از هرگونه آسیب و خرابی و انجام امور جاری مربوط به آن است. مدیر یا مدیران برای اداره امور ساختمان تابع تصمیمات مجمع عمومی مالکین می باشند. بدیهی است چنانچه به علت نداشتن مسئول تعمیر و نگهداری ساختمان خسارت یا حادثه ای رخ دهد مسئولیت به عهده مدیر ساختمان است.

 
 
× پشتیبانی آنلاین