انواع روش محاسبه هزینه و درآمد شارژ ساختمان

در ساختار ساختمان‌ها، روش‌های مختلفی برای محاسبه هزینه و درآمد شارژ ساختمان وجود دارد. برخی از این روش‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

هزینه‌های مشترک: این روش شامل محاسبه هزینه براساس نیازهای مشترک ساختمان مانند نگهداری و تعمیرات مشترک، نگهبانی و سایر خدمات عمومی می‌باشد.

متراژ واحد: در این روش، هزینه شارژ ساختمان براساس متراژ واحد‌ها تعیین می‌شود، به طوری که هر واحد بر اساس متراژ خود به هزینه‌های مربوطه مشارکت می‌کند.

سهمیه‌بندی بر اساس تلفیقی از هر دو روش: می‌توان با توجه به نیازهای مختلف ساختمان، روش‌های مختلفی را ترکیب کرده و از آن‌ها برای تعیین هزینه و درآمد شارژ استفاده نمود.

 

هر یک از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و بسته به شرایط خاص ساختمان و ساکنین آن، انتخاب شود.

شارژ ساختمان

شارژ ساختمان به هزینه ای گفته می شود که به صورت ماهیانه و یا چند ماهه اعضای ساختمان موظف به پرداخت آن هستند و صرف هزینه هایی مانند حفظ و نگهداری بخش ‌های مشترک و مشاع آپارتمان می شود.

البته باید بدانید که میزان شارژ و هزینه هایی که باید پرداخت شود وابسته به امکانات ساختمان است و متناسب با امکاناتی که یک ساختمان دارد هزینه شارژ نیز بیشتر خواهد بود.

نکته ی دیگری که وجود دارد این است که بخشی از قسمت های مشاع ساختمان وجود دارد که ممکن است همسایگان از آن قسمت ها استفاده نکنند اما دلیلی بر پرداخت نکردن شارژ مربوط به آن قسمت ها نمی شود.

شارژ ساختمان به چه صورت محاسبه می شود؟

برای این که بتوانید میزان شارژ ساختمان را مشخص کنید دو راه وجود دارد:

  • روش قانونی
  • روش قراردادی

در ادامه فرآیند محاسبه شارژ به صورت قانونی را بیان خواهیم کرد اما برای محاسبه شارژ به صورت قانونی مطابق با ماده ی 4 قانون تملک آپارتمان ها، حق شارژ باید با توجه به مساحت پرداخت شود.

 

البته مطابق با قانون 4 تملک آپارتمان ها اگر حیاط ساختمان یا بالکن یا تراس به گونه ای باشد که تنها از یک یا چند واحد مسکونی، امکان دسترسی به آن باشد، هزینه حفظ و نگهداری آن قسمت به عهده استفاده کننده یا استفاده کنندگان است و سایر واحد ها از پرداخت هزینه ها معاف هستند.

محاسبه هزینه شارژ ساختمان چگونه است؟

ساختمان‌ها علاوه بر مخارج داخلی هر واحد، مخارج دیگری نیز دارند که در محدوده مشاعات قرار دارد و همه‌ی ساکنین موظف به پرداخت این هزینه‌ها هستند که به آن هزینه شارژ ساختمان گفته می‌شود.

این هزینه‌ها مربوط به راه‌پله، راهروها، پشت‌بام، حیاط، پارکینگ و آسانسور می‌شوند. علاوه بر این موارد، هزینه حقوق سرایدار، نظافت ساختمان، هزینه‌های مربوط به تعمیرات و قبض‌های مشترک هم وجود دارد.

این هزینه‌ها برای تمام واحدها است و برای جلوگیری از بروز اختلاف میان واحدها قوانینی در این زمینه وضع شده است تا هیئت مدیره یا مدیر ساختمان سلیقه‌ای عمل نکند و ساکنان به حقوق و وظایف خود آگاه باشند.

برای محاسبه شارژ ساختمان روش‌های مختلفی وجود دارد و در تدوین این قوانین سعی شده عدالت رعایت شود و حق کسی ضایع نشود.

هر یک از روش‌های محاسبه شارژ فرمول محاسبه خاص خود را دارند. محاسبه هزینه-درآمد شارژ ساختمان به روش‌های زیر در سامانه آپارتمان ماها می توان انجام داد:

  • سیستم محاسبه شارژ ثابت
  1. شارژ ثابت به ازای هر واحد
  2. شارژ ثابت به ازای هر نفر
  3. شارژ ثابت به ازای متراژ
  4. شارژ ثابت به ازای پارکینگ
  5. شارژ ثابت به ازای انباری
  • سیستم محاسبه و تقسیم شارژ متغیر
  1. تقسیم شارژ به تعداد واحد
  2. تقسیم شارژ به متراژ واحد
  3. تقسیم شارژ به تعداد نفرات
  4. تقسیم شارژ به پارکینگ ( تعداد و متراژ)
  5. تقسیم شارژ به انباری( تعداد و متراژ)
  6. تقسیم شارژ به ازای ضریب دلخواه ( آسانسور-طبقاتی)

و ترکیب همه روشهای محاسباتی با هم

در مجتمع هایی که مشاعات درآمد زا داشته باشند امکان محاسبه درآمد برای هر واحد بر اساس روشهای بالا وجود دارد . همه این سرفصلهای هزینه درآمد ساختمان را می توان به تفکیک مالک و ساکن مشخص و به هر یک اعلام نمود.

 

راهنمای تقسیم شارژ در ساختمان های مسکونی

راهنمای تقسیم شارژ

اگر شما در یک ساختمان یا آپارتمان زندگی می کنید، احتمالا اطلاع دارید که پرداخت به موقع شارژ و سایر هزینه های ساختمان یکی از کارهای بسیار مهم است و شما همواره در برابر پرداخت آن موظف هستید و باید این کار را در اسرع وقت و در زمان مشخص انجام دهید.

اصولا فرآیند پرداخت شارژ ساختمان می توانید به یکی از چالش های اصلی ساختمان تبدیل شود اگر در مورد آن اطلاعات کامل و کافی نداشته باشیم. در این مقاله قرار است راهنمای کاملی برای پرداخت شارژ ساختمان را بیان کنیم و در انتها برای رهایی از تمامی مشکلات و چالش های محاسبه و پرداخت شارژ ساختمان ، شما را با سامانه مدیریت داخلی مجتمع آپارتمان ماها آشنا می کنیم که استفاده از آن کاملا رایگان است.

 

چه روش هایی برای محاسبه شارژ ساختمان وجود دارد؟

گزینه خوبی که در مورد پرداخت شارژ ساختمان وجود دارد این است که شما می توایند به روش های متفاوتی میزان شارژ را محاسبه و پرداخت کنید که در ادامه به این روش ها اشاره می کنیم:

شارژ واحدی: اصولا روش پرداخت شارژ واحدی برای مجتمع‌ های مسکونی، اداری و تجاری مناسب است و براساس تعداد واحد ها مشخص می شود.

شارژ متراژی: پرداخت شارژ به صورت متراژی نیز برای مجتمع ‌های مسکونی، اداری و تجاری است و معمولا همه واحدها با توجه به میزان متراژی که دارند، شارژ خود را به صورت ماهانه پرداخت می‌ کنند.

شارژ نفری: پرداخت شارژ به صورت نفری فقط برای مجتمع مسکونی مناسب است و به تعداد ساکنان هر واحد بستگی دارد.

اغلب بیشترین روش شارژهایی که در مجتمع های مسکونی، اداری و تجاری استفاده می شود در بالا نام برده شد. در سامانه آپارتمان ماها مدیر ساختمان می تواند ترکیبی از این روشها به همراه و روشهای دیگر ( تماس با پشتیبانی سامانه آپارتمان ماها) جهت محاسبه هزینه-درآمد مجتمع و انتصاب آن به مالک و یا ساکن ( مستاجر) مشخص نماید که در انتها همه این سرفصل اسناد با هم جمع و به اهالی ساختمان در پنل کاربری ساکن و مالک و یا اس ام اس و یا پرینت کاغذی اعلام می شود .

روش تعیین شارژ بر اساس هزینه‌ها به چه صورت می باشد؟

اصولا تعیین شارژ ساختمان بر اساس هزینه ها بدین صورت است که میزان شارژ ساختمان باید بر اساس هزینه ‌های انجام شده، بین واحدها تقسیم‌ شود. این هزینه ها نیز به روش های گوناگونی محاسبه می شوند برای مثال هزینه‌ های آب به صورت نفری و هزینه گاز به صورت متراژی و هزینه ‌های برق به صورت واحدی یا ثابت محاسبه می ‌شود.

آیا برای آپارتمان خالی نیز باید حق شارژ پرداخت شود؟

گاهی در ساختمان ممکن است یکی یا چند واحد در کوتاه یا بلند مدت خالی بمانند اما سوالی که پیش می آید این است که ای ن واحد ها موظف به پرداخت شارژ هستند یا خیر؟ در جواب نیز باید گفت تمامی واحد ها حتی واحد های خالی باید شارژ را پرداخت کنند، چرا که هزینه های مربوط به نگهداری از ساختمان باید پرداخت شود و فرقی نمی کند که مالک در حال استفاده از آن واحد است یا واحد خالی است!

آیا تولد نوزداد سبب افزایش هزینه شارژ یک واحد می شود؟

در مورد این که شارژ به نوزادان تعلق می گیرد یا خیر در هیجا صحبتی نشده است. اما این موضوع می تواند با توافق مدیر ساختمان انجام شود و در مورد آن تصمیم گیری های لازم انجام شود. اما در هر صورت این هزینه برای نوزاد نیز باید پرداخت شود چرا که با ورود نوزاد مصرف آب، برق، گاز و افزایش می یابد. در سامانه آپارتمان ماها، مدیر ساختمان می تواند به راحتی تعداد نفرات یک واحد را تغییر دهد و محاسبه شارژ در ماه پیش رو را با تغییرات جدید به راحتی و با چند کلیک محاسبه نماید.

و نکته آخر

گاهی مبلغی که در یک ماه به عنوان شارژ پرداخت می شود در آن ماه، همه ی مبلغ در جهت هزینه های ساختمان استفاده نمی شود و مبلغی از آن باقی ی ماند. از این حالت افراد تصور می کنند که برای ماه بعد نباید حق شارژ را پرداخت کرد اما این موضوع قضیه ای کاملا جداگانه است و باید حق شارژ ماهیانه پرداخت شود.

و در نهایت باید گفت که همه واحد ها موظف هستند که شارژ را به موقع پرداخت کنند.

جمع آوری شارژ ماهیانه از ساکنین ساختمان کار دشوار‌ و پردردسری است برای مدیر ساختمان است. همیشه افرادی پیدا می‌شوند که حتی پس از اینکه هزینه‌های ساختمان برایشان به طور کامل توضیح داده می‌شود، باز هم حاضر نیستند سهم‌شان را از این هزینه‌ها پرداخت کنند. مدیر ساختمان باید شرایطی فراهم کند که افراد با رضایت کامل شارژ ماهانه‌شان را پرداخت کنند و روش‌های مناسبی برای جریمه کردن افرادی که شارژ ماهانه‌شان را به‌موقع تحویل نمی‌دهند، در نظر داشته باشد تا حق سایر ساکنین ساختمان ضایع نشود. تمامی این موارد در نرم افزار شارژ ساختمان آپارتمان ماها به صورت جز به جز مشخص گردیده تا تمامی مالکین و ساکنین از آن مطلع گردند و از قوانین دیرکرد پرداخت شارژ مطلع گردند.

نرم افزار هوشمند مدیریت داخلی مجتمع آپارتمان ماها یکی از اپلیکیشن‌های جالب و راحتی است که می‌توانید به آن حتی در سفر هم دسترسی داشته و از آن استفاده نمایید . در سامانه آپارتمان ماها علاوه بر انجام امور عمومی و اطلاع رسانی آن به اهالی مجتمع ( مالک و ساکن)، محاسبه، اعلام و دریافت شارژ را به راحتی و اتوماتیک انجام دهد . جهت اطلاعات بیشتر به راهنمایی سایت https://mahaapartment.com/  مراجعه کنید.

 

× پشتیبانی آنلاین