قوانین آپارتمان نشینی به مجموعه قوانین و مقرراتی گفته میشود که برای زندگی در آپارتمانها و برجهای مسکونی چند واحدی باید آنها را رعایت کرد. همانطور که میدانید زندگی شهرنشینی بسیار دستخوش تغییرات و تحولاتی شده است.
قوانین و باید ها و نبایدهای آپارتمان نشینی
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ پروژههای ساختمانی در حال گسترش هستند و به دلیل افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی، این پروژهها به سمت آپارتمانها و برجهای بلند تغییر جهت داده اند. بر همین مبنا خانوادههایی که تصمیم دارند در آپارتمانها زندگی کنند باید به قوانین زندگی در آپارتمان آشنا باشند.
قوانین آپارتمان نشینی، افراد را ملزم میسازد از یک سری دستورالعملها پیروی کنند. این قوانین از سبک زندگی و رفت و آمد در آپارتمان شروع میشود و حتی در وضعیت بهداشت ساختمان، دفع زبالهها یا حتی جای پارک خودروها هم منعکس خواهد شد؛ بنابراین قبل از اینکه زندگی در آپارتمان را تجربه کنید، از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی اطلاع پیدا کنید.
همه چیز درباره بایدها و نبایدهای قوانین آپارتمان نشینی و فرهنگ آن
آپارتمانها معمولاً واحدهای مسکونی محدودی هستند، بنابراین برای زندگی آرامتر و به دور از دغدغه به این قوانین توجه داشته باشید.
فرهنگ آپارتمان نشینی یعنی چه؟
زندگی در آپارتمان و رعایت تمام قوانین آپارتمان نشینی با نام “فرهنگ آپارتمان نشینی” شناخته میشود. سبک زندگی سنتی در خانههای حیاطدار و خانههای ویلایی، بسیار وسیع و باز بوده است. این چنین خانوادههایی، اختیار عمل بیشتری داشتند و تمام ساختمان در کنترل آنها بوده است. این شرایط در آپارتمانها وجود ندارد.
کسانیکه به دنبال زندگی آپارتمان نشینی هستند به معنای این است که اختیار ملک خود را فقط در چهارچوب واحد آپارتمانی دارند و در غیر اینصورت، تمام قسمتهای دیگر جزء مشاعات ساختمان محسوب میشود و یک فضای اشتراکی خواهد بود.
فرهنگ آپارتمان نشینی یعنی خانوادهها دقیقاً بدانند که چه رفتاری را در کدام قسمتی از ساختمان داشته باشند و بدانند که قوانین آپارتمان نشینی برای هر قسمت چگونه است. تمام خانوادههایی که در یک آپارتمان چند واحدی زندگی میکنند ملزم به تبعیت از این قوانین هستند.
با توجه به ساخت و سازهای جدید که در شهرهای کوچک و بزرگ انجام میشود، شاهد آن هستیم که آپارتمانها به طور فزایندهای رو به توسعه هستند. آشنایی با قوانین آپارتمان نشینی و تقویت فرهنگ آپارتمان نشینی برای نسل جوان ضرورت دارد. این افراد بهتر است ابتدا ذهنیت خود را برای سبک زندگی در آپارتمانها آماده کنند و سپس به سمت خرید آپارتمان متمایل شوند.
چرا به قوانین آپارتمان نشینی نیاز داریم؟
برای افرادی که سبک زندگی در آپارتمان را انتخاب میکنند شاید این سوال به وجود بیاید که چرا به قوانین آپارتمان نشینی نیاز داریم؟ چرا باید این قوانین را رعایت کنیم و رعایت نکردن آنچه مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؟
مسئله مهم این است که زندگی در آپارتمان یعنی زندگی در ساختمانی که واحد مسکونی شما با سایر همسایگان در یک ساختمان قرار دارد. این جمله به مفهوم آن است که شما در کل ساختمان با آنها شریک هستید. از آنجائیکه رفتار و سلیقههای افراد مختلف، متفاوت است و هر خانواده یک روش زندگی دارد، نیاز است که قوانین آپارتمان نشینی وضع شود و همه باید به آن پایبند باشند.
اگر این قوانین به درستی اجرا شود، محیط کل ساختمان، یک فضای آرامشبخش خواهد بود. در این شرایط همسایهها در کنار یکدیگر با صلح و دوستی زندگی میکنند.
به طور قطع، اکنون پاسخ سوال فوق را پیدا کردهاید! رعایت مهمترین قوانین آپارتمان نشینی به داشتن یک محیط آرام کمک میکند که در نهایت، این مسئله، آرامش خاطر خانوادهها را به دنبال خواهد داشت.
آشنایی با مهمترین قوانین آپارتمان نشینی که خانوادهها باید بدانند!
بهعنوان اولین قانون از قوانین آپارتمان نشینی، خانوادهها باید درک صحیحی از قسمتهای خصوصی و قسمتهای مشترک در واحد آپارتمانی داشته باشند. در این صورت است که میتوانند تغییرات دلخواه را فقط در بخشهایی از آپارتمان انجام دهند که جزء اختیارات شخصی آنها است.
به طور مثال، افرادی که در یک واحد آپارتمانی ساکن هستند نمیتوانند تزئینات بیرون از واحد مسکونی نظیر جاکفشی یا گلدانهای گل و گیاه را در مسیر راه پله یا در مقابل واحد دیگر قرار دهند؛ صرفاً به این دلیل که میخواهند بیرون ساختمان آنها زیباتر باشد. هرگونه تغییر یا تزئین در مشاعات آپارتمان باید با رضایت سایر ساکنین و با هماهنگی مدیر ساختمان انجام شود.
با توجه به توضیح فوق، دومین مورد از قوانین آپارتمان نشینی، تشکیل یک هیئت مدیره ساختمان است. از هر خانواده یک نفر به عنوان نماینده در جلسات ساختمان شرکت میکند. برگزاری جلسات ماهانه و صحبت پیرامون مسائل واحدهای آپارتمانی و کل ساختمان، نمونه دیگری از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی محسوب میشود.
یکی دیگر از مهمترین و اصلیترین مسائلی که برای زندگی در آپارتمانها باید به آن توجه کرد، رعایت بهداشت و نظافت بیرون از ساختمان است. قسمت مشاعات ساختمان نظیر راه پلهها، پارکینگ، آسانسور، حیاط یا فضای سبز و هر قسمت دیگری که به صورت مشترک با سایر واحدهای مسکونی میباشد باید همیشه تمیز نگه داشته شود.
برخی از ساختمانهایی که در آنها تعداد واحدهای مسکونی بسیار زیاد است، معمولاً یک بخش نگهبانی را در نظر میگیرند و از خدمات نظافتی برای کل ساختمان استفاده میکنند. اما در نظر داشته باشید که هر خانواده وظیفه دارد در حفظ نظافت این قسمتهای مشترک کوشا باشد.
یکی دیگر از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی حفظ آرامش در ساختمان است. خانوادههایی که مهمانیهای پر سر و صدا برگزار میکنند یا رفت و آمدهای پر صدا در ساعات دیروقت شب دارند، شدیداً باید به این اصل پایبند باشند.
جزء قوانین آپارتمان نشینی است که هر واحد مسکونی، آرامش و سکوت را در کل ساختمان رعایت کند؛ در غیر این صورت این کار باعث از بین رفتن آرامش سایر خانوادهها خواهد شد.
بایدها و نبایدهای قوانین آپارتمان نشینی
- ایجاد هرگونه تغییر در نمای خارجی ساختمان در آپارتمانها ممنوع است.
- سعی کنید کارهای پر سر و صدا و تعمیرات – نگهداری از تاسیسات را در ساعتهایی از روز انجام دهید که خانوادهها مشغول استراحت نیستند.
- برای تعمیرات و نگهداری تاسیسات ساختمان از تکنسینهای با تجربه استفاده کنید و این تصمیم را در جلسه ساختمانی با بقیه در میان بگذارید.
- برگزاری مهمانیهای پر سر و صدا، مهمانیهای شبانه و پخش موسیقی با صدای گوش خراش در آپارتمان ممنوع است.
- نگهداری حیوانات خانگی در قسمت مشاعات آپارتمان ممنوع است.
- برای مدیریت بهتر آپارتمان پیشنهاد میشود جلسات متعددی برگزار شود و در هر دوره، یک نفر به عنوان مدیر ساختمان برگزیده شود.
- تمام ساکنین آپارتمان موظف هستند حق شارژ را در موعد مقرر پرداخت کنند. هزینههای شارژ یا هزینههای تعمیرات و نظافت کل ساختمان جزء قوانین آپارتمان نشینی دستهبندی شده است.
- در صورت مشاهده افراد مشکوک و متفرقه در آپارتمان باید حتماً مدیر ساختمان را در جریان بگذارید.
- از برخوردهای تند و خشن با همسایگان خود داری کنید. سعی کنید مشکلات را با صحبت کردن و برگزاری جلسات حل کنید.
- اگر ساکنین آپارتمان، خسارتی را به قسمت مشاعات یا حتی واحد آپارتمانی خود وارد کنند، هزینهها بر عهده خود او خواهد بود.
- یکی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی این است که به حقوق شخصی سایر همسایگان احترام بگذارید؛ حتی اگر قرار است از یک قسمت از مشاعات استفاده کنید با رضایت و هماهنگی با آنها باشد.
سخن پایانی
قوانین آپارتمان نشینی به خانوادهها میگوید سبک زندگی در آپارتمانها چگونه است و باید چه مقرراتی را رعایت کنند. این قوانین برای آرامش بیشتر خانوادهها تعیین میشود. تمام افرادی که در آپارتمانها زندگی میکنند ملزم هستند به این قوانین عمل کنند.
مهمترین مقررات زندگی در آپارتمان در قسمت اختصاصی واحد مسکونی و در بخش مشاعات ساختمان وجود دارد. این قوانین شامل تمام قسمتها میشود؛ از نظافت ساختمان گرفته تا تعمیرات و نگهداری تاسیسات، رفتارهای اجتماعی و حتی برگزاری جلسات ماهانه با ساکنین ساختمان.
با توجه به گسترش شهرنشینی و ساخت و ساز آپارتمان، پیشبینی میشود در آینده، افراد بیشتری به زندگی در آپارتمانها گرایش پیدا کنند. اطلاع داشتن از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی به آنها کمک میکند تا زندگی آرامتری داشته باشند.